sti: velkommen > medlemsområde > arrangementer >
Velkommen
Selskabet
Medlemsområde
Årbogen
Bogtilbud
E-bøger
Eksterne links
Søgning
Hjælp
Kontakt

Arrangementer

Her finder du hele indeværende sæsonprogram samt efterhånden tidligere års sæsonprogrammer. De er ordnet sæsonvis og giver dig mulighed for at orientere dig i medlemsaktiviteter Selskabet har afholdt gennem de senere år.

 

Sæson 2012/13

Program for arrangementer i efteråret 2012

 

Omvisning i Vor Frelsers Kirke

Omvisning ved kirkens særlige bygningskyndige, tidl. kirkeværge Claus Neble, fredag den 7. september kl. 13 og kl. 15. Mødested oplyses ved bekræftelse.

Vor Frelsers Kirke på Christianshavn er netop genåbnet efter en større restaurering, og den fremtræder nu så flot som ingensinde før. Vi har mulighed for at tilbyde to specialomvisninger med maximalt 30 personer på hver tur, så vi må desværre bede om forhåndstilmelding. Det sker ved at sende en mail (eller et traditionelt brev med en frankeret svarkuvert til A-post, porto 8 kr.) til thomasoldrup@hotmailcom eller: Thomas Oldrup, Richard Mortensens Vej 73, 1. sal, T 2, 2300 København S. senest 1. september. Bemærk, at Selskabets sædvanlige kontaktadresse IKKE kan benyttes til dette arrangement. Oplys venligst, hvilket tidspunkt, du foretrækker, og hvor mange fra din husstand, der ønsker at komme med. Snarest efter 1. september vil du få besked om tilmeldingen.

 

Københavnerplantagerne i Jylland

Foredrag ved bygningskonstruktør og merkonom Jørgen Henneke, mandag den 1. oktober, kl. 19.30 i Vartovs store sal, Farvergade 27 (ingen forhåndstilmelding).

Foredragsholderen har skrevet bogen ”Guld og grønne Skove”. Den belyser den københavnske overklasses betydning for tilplantningen af de jyske heder i den nationale genrejsningsproces efter 1864, hvis organisatoriske ramme ellers kendes fra Det Danske Hedeselskab. Københavnerne investerede i enorme hedeområder, byggede pompøse villaer og slotslignende huse omgivet af smukke parkanlæg og anlagde mægtige plantager på den sandede hedejord. Et udvalg af disse og deres grundlæggere præsenteres under foredraget.

 

Præsentation af Historiske meddelelser om København 2012

Reception i Regensens festsal, Store Kannikestræde 2, torsdag den 15. november mellem kl.15 og 17.

Historiske meddelelser om København udkommer officielt den 15. november og den præsenteres samme dag for medlemmerne og ”den samlede verdenspresse”. Vi har lejet et usædvanligt smukt lokale til formålet og håber, at mange af vore medlemmer vil dukke op for at fejre Selskabets første ”rigtige” årbog med artikler af blandet indhold. De spænder fra beretninger om Ole Rømers forsvundne kort over København fra 1690 til en undersøgelse af rejsehåndbøger i slutningen af 1800-tallet. Det vil naturligvis være muligt at få sit eksemplar af årbogen med hjem.

 

København set fra oven

Foredrag ved forfatteren Claus Hagen Petersen, torsdag 6. december i Vartovs Store Sal, Farvergade 27, kl. 19.30.

Vi skal ikke op at flyve, men kom alligevel med på en flyvetur hen over København. Oppefra opleves byens strukturer, symmetri og farver fra vinkler, der giver nye perspektiver på hovedstadens historie. Foredragsholderen, der vil være kendt fra bl. a. DR’s Deadline og TV2’s serie om Københavns historie mmm., og som senest har udgivet flere bøger om ”København set fra oven”, fortæller om hvordan man skildrer byens historie ”set” fra en flyvemaskine med udgangspunkt i en række billeder fra bogen. Vi tager også en lille afstikker op ad Strandvejen og ud over Amager.

Program for arrangementer foråret 2013

”Ved Voldens” hemmeligheder

Foredrag ved cand. mag. Naja Pedersen. Sted: Onsdag den 27. februar 2013. Tid: Efter generalforsamlingen.

Tyge Hvass’ og Henning Jørgensens boligbebyggelse ”Ved Volden” på Christianshavn fra 1938 kender de fleste nok udefra. Aftenens foredragsholder vil fortælle om bebyggelsen og ikke mindst om ejendomskompleksets kunstneriske udsmykning, der givetvis vil være ukendt for de fleste.

 

Istedgade

Foredrag ved Hanne Fabricius. Sted: Kulturanstalten, Lyrskovgade 4, (ved Enghave Plads). Tid: Mandag den 25. marts, kl. 19.30 .

Vi hører om de grønne enge, hvor byens kvæg gik og græssede, om butikkerne og slagterne, om Pesthuset, der blev til dansebule, om hovedbanegårdene, stiftelserne og den stinkende Rosenå, der i dag ligger i rør bl.a. under Istedgade. Om de fornemme Skydebrødre, der prøvede at stoppe Istedgade, om artisterne og Ellehammer, der opfandt sin flyvemaskine i en af Istedgades baggårde, og selvfølgelig om folkestrejken i 1944, hvorfra sloganet "Istedgade overgi´r sig aldrig" stammer.

Foredraget er en ny version af det foredrag, Hanne Fabricius holdt for selskabets medlemmer under en snestorm i 2009, og som kun få havde mulighed for at overvære.

Hanne Fabricius har netop udgivet sin store Istedgadebog på Sohns Forlag, og den kan erhverves til en særpris 299,00 kr. – mod normalt 349,95. – ved bestilling på forlagets hjemmeside: www.sohn.dk/istedgade. Husk at anføre, at du er medlem af Selskabet for Københavns Historie.

 

Med Fru Heibergs rundt København i ord og toner

Foredrag ved Marianne Ninna Philipsen med eksempler på musik, som Johanne Luise Heiberg kendte den ved Duo Historico. – Sted: Bibliotekssalen ved Rundetårn (indgang gennem Rundeårn). Tid: Onsdag 17, april, kl. 19.30

Foredragsholderen fører os rundt til de mange steder, hvor Johanne Luise Heiberg har boet fra Lille Ravnsborg på Nørrebro over Grønnegade og Vingårdsstræde til alderdomsårenes Rosenvænge og Søtorv. Foredraget vil ikke blot belyse den store skuespillers liv og udvikling, men også byens omformning og vækst.

 Undervejs gennem foredraget vil Duo Historico (ved guitaristerne Lars Hedelius-Strikkertsen og Ruben Ipsen) spille noget af den musik, som hun kendte til og som hun fremmede i guldaldertidens København.

 

Nordhavnen. Københavns nye bydel

Rundgang ved Nils Kr. Zeeberg. Mødested: Ved Kromann & Reumert-Huset, hjørnet Kalkbrænderihavnsgade (tidl.Gittervej)/Sundkrogsgade (for enden af Vordingborggade). Tid: Lørdag den 25. maj, kl. 13, Bemærk: Tilmelding ikke nødvendig. Turens varighed vil være ca 2 timer, og gode travesko kan anbefales.

Vi går en rundtur i det, der skal blive Københavns nye bydel Nordhavn, hvor der om få år skal bo 40.000 indbyggere og arbejde lige så mange. Vi skal høre om, hvad der var her FØR, selvom det er svært at forestille sig NU, men arbejdet er så småt gået i gang, og allerede i 2013 vil Københavns nye anløbskaj for krydstogtskibe blive delvis taget i brug. Den ligger en lille kilometer ud i Øresund.

 

Tilbage til toppen


Genveje:

Aktuelle sæsonprogram


Arkiv:

Arrangementer 2013/14

Arrangementer 2012/13

Arrangementer 2011/12

Arrangementer 2010/11

Arrangementer 2009/10

Arrangementer 2008/09

Arrangementer 2007/08

Arrangementer 2006/07

Arrangementer 2005/06


Download

Hent aktuelle sæsonprogram som PDF


© Selskabet for Københavns Historie 13. juni 2011
Valid XHTML | Valid CSS | Copyright | Privatliv | Links til siden | Kolofon |