sti: velkommen > medlemsområde > arrangementer >
Velkommen
Selskabet
Medlemsområde
Årbogen
Bogtilbud
E-bøger
Eksterne links
Søgning
Hjælp
Kontakt

Arrangementer

Her finder du en fortegnelse over kommende arrangementer i Selskabet. Den udkommer i form af et efterårsprogram og et forårsprogram. Efterårsprogrammet bliver normalt offentliggjort i august måned og dækker tiden til januar, hvor så forårsprogrammet kommer. Forårets sidste arrangement ligger ofte i april måned. Fra menuen til højre kan du studere hele indeværende sæsonprogram.

 

Sæson 2016/17

Program for arrangementer i foråret 2017

 

Københavns Toldbod
Foredrag ved fhv. leder af Toldmuseet Holger Munchaus Petersen, torsdag den 16. marts 2017, kl. 19.30 i Vartovs store sal, Farvergade 27. Ingen tilmelding.

Navne som Nordre Toldbod, Søndre Toldbod og Toldbodgade erindrer ligesom et par restaurationsnavne stadig om nærheden til det pulveriserende liv på Københavns Toldbod.
 Det er dog en del år siden, at Toldvæsenet under navn af Told-Skat flyttede fra stedet. Her havde Toldboden ligget siden det tidlige 1600-tal, og her var knudepunktet for Danmarks handel med udlandet med alt det liv, dette indebar. Også bygningshistorisk er området interessant, og vi præsenteres for en gennemgang af de mange smukke bygninger, der har været på stedet.

 

Indvandring til Nørrebro
Foredrag ved Garbi Schmidt, professor (mso) i Kultur- og Sprogmødestudier ved Roskilde Universitet, tirsdag den 18. april 2017, kl. 19.30 i Vartovs store sal, Farvergade 27. Ingen tilmelding.

Nørrebros indvandringshistorie strækker sig fra svenske tjenestepiger, russisk-jødiske flygtninge over tyske krigsflygtninge og tyrkiske og pakistanske gæstearbejdere til nutiden, hvor Nørrebro både fejres og fordømmes som Københavns fremmeste indvandrerkvarter. – Hvilke roller har indvandrere spillet i kvarteret igennem tiden? Hvem var de, både som grupper og individer? Hvordan spillede indvandring sammen med den fortælling om Nørrebro, som er blevet udviklet og genskabt gennem tiden? I hvilke perioder har indvandrerne været synlige, og i hvilke perioder er de knapt blevet bemærket – selvom de har været der? Og hvordan har sådanne forandringer spillet sammen med byens rum, bystyrets politik og den danske nationalstats håndtering af indvandring over tid? Dette er nogle af de spørgsmål, aftenens fordrag giver svar på.

 

Omvisning i Østre Landsret
Omvisning ved landsdommer Bertil Alexis Frosell, mandag den 15. maj, kl. 16. Mødested oplyses ved fordelingen af pladserne.

Østre Landsrets bygning i Bredgade er opført som operabygning lige omkring år 1700, men har gennem tiderne været brugt til alskens formål lige fra hømagasin og krudtoplag til landkadetakademi, og her havde Rigsdagen sine lokaler fra 1884 til 1918. Omvisningen vil dog primært præsentere husets nuværende funktion som Østre Landsret.
 Der er begrænsning i deltagerantallet, så det kræver tilmelding, som skal ske ved inden 1. maj at skrive til kobenhavnshistorie@gmail.com (og KUN denne adresse!). Hvis du ikke har mail, så kontakt os telefonisk på 35 42 61 92, bedst aften.
 Derefter vil der blive trukket lod blandt tilmeldingerne, men alle vil naturligvis få besked umiddelbart efter 1. maj.

 

 


 

Program for arrangementer i efteråret 2017

Vi forventer at kunne offentliggøre efterårsprogrammet i august måned 2017

Tilbage til toppen


Arkiv:

Arrangementer 2014/15

Arrangementer 2013/14

Arrangementer 2012/13

Arrangementer 2011/12

Arrangementer 2010/11

Arrangementer 2009/10

Arrangementer 2008/09

Arrangementer 2007/08

Arrangementer 2006/07

Arrangementer 2005/06


 


© Selskabet for Københavns Historie 12. januar 2017

Valid XHTML | Valid CSS | Copyright | Privatliv | Links til siden | Kolofon |